15 Ocak 2022 Cumartesi

ŞAVŞAT’IN SAKLI GÜZELLİKLERİ: PERİ BACALARI

 

Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle ertelediğimiz Borçka - Macahel –-Şavşat gezimizi aşılamanın başlamasıyla açılan günlük yaşam çerçevesinde bu yıl yapmaya karar verdik. Arhavi Çifte Köprüler ve Mençuna şelalesi ile başlayan; ilerleyen günlerde Heba Yaylası, Kulaskur Yaylası, Borçka Karagöl, Macahel ve yeşil yol üzerinden Papart ormanları, Meydancık köyü üzerinden Şavşat’a ulaştı.

Şavşat programında Maden Köyü, Cevizli Köyü ve Tibeti Kilisesi, Şavşat Karagöl, Arsiyan Yaylası ve Gölleri, Balık Gölü, Pınarlı Köyü, Aşağı Koyunlu köyü ve gölü yanı sıra Meşeli köyünde programda olmayan bir sürpriz bizi bekliyordu. Peri bacaları.



Sevgili rehberimiz Osman Karalı’nın son anda programa eklediği bu doğa mucizesine, orman içi yoldan minibüsümüzün gidebildiği kadar araç ile gittik daha sonra aracımızdan inip ormana vurduk. Yaklaşık 300 metre orman içinde mantarların eşliğinde yürüdükten sonra bir uçurumun kıyısına geldik.

1960 larda meydana gelen heyelan nedeniyle ortaya çıkan ve ilerleyen yıllarda yağmur, rüzgâr vb. doğal nedenlerle aşınarak bugünkü şeklini almış. Uçurum kenarındaki çam ağaçlarının kökleri açıkta duruyordu ve biz bu ağaçların toprağa tutunduğu kısımlardan bu muhteşem manzarayı izliyorduk. Göz alabildiğine ladin ormanı içinde yükselen kayalar…

Şavşat’a 25 kilometre uzaklıkta yer alan Karagöl Tabiat Parkına 15 dakika yürme mesafesinde ve Meşeli köyü sınırları içinde bulunuyor.

Şimdi buyurun birlikte seyreyleyelim.














Yazı ve Fotoğraflar:

Mehmet Cengiz TÜMER

Eylül 2021

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder