22 Ağustos 2009 Cumartesi

BAŞLARKEN

BAŞLARKEN,

…Oysa ne güzel başlamıştı her şey ve ne kadar güzel gidiyordu. İnsanlar gezdikleri gördükleri yerleri paylaşıyor, ortak zevkler, beğeniler ve hazlar yeni dostluklar yaratıyor, bu dostluklar içinde insanlar yazdıkları ile, okudukları ile, yorumları ile hem kendilerini hem de diğer dostlarını geliştiriyorlardı. Eline kalem almamış dostlarını yazma konusunda yüreklendiriyorlardı.

Bu dostluklarını somut alanlara taşıyorlar, buluşmalar, projeler oluşturuyorlardı. Ve bu dostluk 1 - 3 Mayıs 2009 da da Karaburun’da İnecik’te zirve yapıyordu.

Ne olduysa ondan sonra oldu. Sevgili Oğuz UÇAK “ EYLÜLADA” nın o duygusal ve gezi edebiyatında örnek olacak yazısı yayınlandıktan sonra oldu.

Hoyrat bir rüzgar esti güzelliklerin inceliklerin üzerine. Ve o güzel insanlar kalemlerini kırıp gittiler. Boyunlarını bükmeden onurluca. Daha dün bir bugün iki terk edilen bahçeyi varoşların ayrık otları ve umumhane sokağının sarmaşıkları sardı. Zebercet adlı bir baykuş ötmekte yıkıntılar üzerinde. Bir leş kargası gaklamakta.
Heyhat, Hoyrat bir rüzgar esti güzelliklerin ve inceliklerin üzerine. Ve o güzel insanlar kalemlerini kırıp gittiler.

Oysa bugünlerin işaretleri çok önceden vardı ama biz yakıştıramıyorduk.

“…Ve o güzel insanlar kendilerine yeni mecralar aradılar. Sevgili Fetile ve Çitlenbik’in sitesi GEZDİKÇE’ye konuk oldular ve çok sıcak karşılandılar. ‘ GEZİYORUMLARI’ sitesine konuk oldular, orada yazdılar. Ama olmadı, o sıcaklığı, o elektriği bulamadılar. Kendilerini ‘ Yaban ‘ hissettiler

Şimdi yeni bir platform oluşturuyoruz. ‘ Rotasız ‘ların değil, Rotası sevgiden, dostluktan, hoşgörüden, çıkarsız ilişkilerden, gerçek anlamda paylaşımlardan, Türkçe’mizin güzel kullanımından geçen, yazdıkları ile ve yorumları ile hem kendini hem de dostlarını geliştirecek gerçek “ Bin Rotalıların “ buluşacağı bir platform.
Geçen bir yılın kötü anılarını bırakıp işe yeniden güzelliklerle başlayalım istiyorum. Ve “BİNROTA” ya son noktayı koyduğumuz Sevgili Oğuz’un o güzel yazısı ile “ GEZELİMYAZALİM” a ilk başlangıcı yapalım.

HOŞGELDİNİZ, SEFALAR GETİRDİNİZ..
M.Cengiz TÜMER
22 Ağustos 2009

5 yorum:

  1. Sevgili Oğuz,
    " BAŞLARKEN " başlıklı yazımı isteğin doğrultusunda düzeltiyorum. Sevgi ve Saygılarımla

    YanıtlaSil
  2. İyiki bugün bilgisayarı açmışım. Harika bir sürpriz. Şu an "izleyici" yazıyor benim için. Bu, üye miyim demek acaba. Değilsem de benden kaçış yok, kısa zamanda üye olurum :) Herkese, hepimize kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Hoş bulduk! ama unutmayın bizi, gezdikce'ye gel yine:))
    selamlar,
    fe.

    YanıtlaSil